Visie

WeThink is een onafhankelijk studiebureau verlichting.

Wij verhandelen en installeren geen producten. Dit geeft een garantie op onze onpartijdigheid en kennis van de markt.

Als vrij nieuw bedrijf kan WeThink reeds staat maken op meer dan 15 jaar ervaring in de verlichtingswereld door de competentie en jarenlange ervaring van zijn medewerkers.

Efficiency en sustainability zijn onze belangrijkste criteria in het uitwerken van verlichtingsoplossingen.

De verlichtingswereld is de laatste 15 jaar enorm geëvolueerd. Waar men vroeger naar de winkel stapte en een TL lamp van 1,5 meter lengte ging kopen, is het aanbod nu zo gevarieerd dat men door het bos de bomen niet meer ziet. De overstap van de witgelakte reflectoren naar spiegelreflectoren bied extra mogelijkheden naar rendement en beheersing van de lichtstralen. De opkomst van elektronische voorschakelapparatuur (EVSA) opent een waaier van mogelijkheden naar energie- en onderhoudsbesparingen. Talloze hulpmiddelen stellen ons nu in staat om de verlichting te schakelen en te dimmen.

Deze grote variëteit aan lamptechnieken (LED), armaturen, EVSA en sturingsmogelijkheden schept echter de mogelijkheid om een verlichtingsprobleem zeer specifiek en correct aan te pakken. Aan de huidige (stijgende) energietarieven en uurlonen wordt het des te belangrijker om een investering over de volledige levensduur te bekijken. Energie- en onderhoudskosten wegen steeds zwaarder in de TCO (Total Cost of Ownership). Aan de huidige energie- en onderhoudsprijzen bedraagt het aandeel van de investering in een relightingproject slechts 20 à 25% van de TCO. Met de immer stijgende energieprijzen is te verwachten dat dit aandeel steeds kleiner wordt.

Het brede aanbod in de verlichtingsmarkt aan lamptechnieken en armatuurfabrikanten maakt de analyse er niet gemakkelijker op. Een degelijke verlichtingsstudie is dan ook onontbeerlijk tot het bekomen van een doordacht, efficiënt en duurzaam voorstel tot aanpassen van de verlichting.

Als onafhankelijk verlichtingsconsulent volgt WeThink de nieuwe verlichtingstechnieken en evoluties op de voet. Nieuwe technieken worden secuur onder de loep genomen (via interne en externe metingen) en gecontroleerd op resultaten en degelijkheid. Onze expertise en contacten zorgen er voor dat de klant gespaard blijft van “niet optimale” investeringen en kinderziektes.